Poslední rok gymnázia mi po mých lapáliích v rámci výživy byla zjištěna laktózová intolerance. Nemohla jsem pít mléko, ani jíst mléčné výrobky. Ve výběru potravin jsem tedy byla dost omezená, protože tehdejší trh bezlaktózových výrobků nebyl tak široký jako je dnes, a navíc byly tehdy potraviny dost finančně náročné. Hledala jsem sama tehdy pomoc, jak bych mohla svůj zdravotní stav zlepšit.
Když jsem začala chodit na vysokou školu, potkala jsem se tu s mou nynější kamarádkou Luckou. Měly jsme k sobě hodně blízko už od prvního momentu a já jí svěřila, co mě trápí. Lucka měla nemocnou ségru, Ivanku, která měla Crohnovu chorobu, zánětlivé onemocnění tenkého střeva. Ivanka chodila na mnohé operace a při každé operaci se jí odebral kus tenkého střeva, aby došlo k zastavení zánětu. Při jednom z vyšetření doporučil mamince Ivanky lékař zelené potraviny, důrazně ale jmenoval, že musí být od firmy Green Ways, protože pouze u nich vidí, že střevu výrazně pomáhají a vedou ke zlepšení zdravotního stavu. Ivanka s celou rodinou zelené potraviny jedli, ale ve své podstatě tak, jak to cítili, neznali správné množství. Když mi Lucka vyprávěla ségry příběh, chtěla jsem zelené potraviny také vyzkoušet. Množství zelených potravin jsem tak jako holky moc neřešila, jedla jsem je, jak se mi to pozdávalo. Po necelém roce jsem to s nimi vzdala. Ani jsem si nevšimla, že mi pomohly k tomu, že jsem mohla začít jíst sýry. Za prvé jsem vztah ke zdraví neměla pevný. Spoléhala jsem na racionální medicínu, chtěla jsem vše zaléčit léky a hlavně co nejrychleji. Za druhé jsem dostávala „nalejvárnu“ ve škole, že takovým produktům nemáme vůbec věřit. A tak jsem to prostě vzdala.
S Luckou jsme se vídaly pochopitelně dál, ale o zelených potravinách jsme se nebavily. Každá jsme se v našich životech posunuly. Jak jsem již zmiňovala v mých článcích, já začala s jógou, cestou osobního rozvoje, věnovala se čím dál víc psychosomatice. Lůca se ale rozvíjela také. Jednou, když nás život svedl zase víc k sobě, a začaly jsme se navštěvovat mnohem intenzivněji, já si na Lůce všimla, jak je energická, je stále zdravá a narozdíl ode mně si na nic nestěžovala, co se zdraví týká. Jednou už jsem to nevydržela a zeptala jsem se jí, jak je to možné. Nešlo mi do hlavy, že když obě zdravě jíme, sportujeme, duševně se rozvíjíme, co já dělám špatně. Lucka mi vysvětlila, že její síla je v zelených potravinách. Za tu dobu se se ségrou naučily je správně jíst, posílají je lidem do života dál a mají krásné zkušenosti s tím, jak lidem pomáhají se zdravím.
Holkám jsem věřila, znala jsem je a navíc jsem na vlastní oči viděla, že to co Lucka říká, je pravda.
A tak jsem se zelenými potravinami začala znovu. Lucka mi každý týden volala a pomáhala mi, jak mám zelené potraviny správně jíst. První moment, kdy jsem zaznamenala jejich pomoc bylo, když jsem odcházela ze svého předchozího zaměstnání. Daly mi v ten moment velkou psychickou pohodu, cítila jsem, jak z mého těla odvádí stres. Krátce po odchodu z práce jsem dostala podruhé Covid. Po poradě s Lůcou jsem množství zelených potravin navýšila. Během 2 nocí jsem se tak zpotila, že nemoc po 2 dnech odešla a já byla viditelně i na testech zdravá. Moje kadeřnice mě začala chválit, že mi rostou a houstnou vlasy. Na nehtech si manikérka všimla, že mi rychle rostou nehty a mám je silné. Pleť se mi začala méně mastit, zmizelo mi podkožní akné. Vymizela mi po letech seboreická dermatitida ve vlasech. Mám víc energie, lépe se mi spí. Cítím se skvěle! Přesně tak, jak se cítila Lucka a já jí ten její stav záviděla. Pochopila jsem totiž, že i když jsem si rozumově přišla zdravá, tak rozměr, co je to zdraví a jak se mohu cítit, mi zelené potraviny úplně změnily.
Díky tomu, že mi zelené potraviny pomohly, rozhodla jsem se, že chci to stejné dopřát i dalším lidem. Zelené potraviny jsem primárně posunula do mé rodiny. Můj manžel tak díky nim netrpí tolik křečemi dolních končetin a nepadají mu vlasy. Moje mamka si chválí, že jí při nočních směnách neotékají nohy, má lepší zažívání a chodí pravidelně na záchod, nemá od té doby, co jí zelené potraviny arytmie. Když jsem pochopila, jak moc nám pomáhají, posunula jsem zelenáče mezi mé známé, nebo lidi, se kterými jsem pracovala. Shodujeme se v tom že nám dodávají energii, lépe se nám spí, tělo má sílu, nemáme chutě na sladké a pakliže se tělo ozve a volá o pomoc nějakou nemocí, zelené potraviny nám dají pocit bezpečí právě v tom, že díky nim je uzdravení rychlejší a nemoc nemá takovou možnost se rozjet.
To nejdůležitější, co mi v životě přináší si nechám ale na závěr. Když jsem se rozhodla, že budu v rámci Green Ways pracovat, pochopila jsem, že tento projekt nenabízí jen super potraviny, ale hlavně nádherné lidi. Potkávám se tu se skvělými lidmi, kteří si vzájemně pomáhají, podporují se, přejí si. Chceme lidem pomáhat, táhneme za jeden provaz. Pracujeme na sobě a chceme být světlem a nosit ostatním zdraví na talíři. Máme v rukou inteligentní potravinu, která přesně ví, co má v našem těle dělat. A my o lidi můžeme pečovat, podporovat je a předávat jim svou laskavost a pozitivní energii. Tudíž Green Ways neléčí pouze naše tělo, ale léčí i vztahy skrze společnost. Je bezpečím a jistotou na mnoha úrovních našich životů.